termo

Aladdin, termos i cantimplores per la vida moderna

Afortunadament cada vegada estem més conscienciats sobre els efectes sobre la nostra salut dels materials que ens envolten. Això ens transforma en consumidors (i botiguers) més responsables i exigents, que ens informem, que busquem i rebusquem fins a trobar la millor opció, la que compleixi els màxims requisits i garanties. Les empreses, conscients d’aquesta demanda, prenen nota i mica en mica van fent evolucionar el seu producte. Algunes fins i tot poden presumir de ser pioneres en aquesta tendència, fent gala d’un envejable historial de millores en l’àmbit de l’ètica i la sostenibilitat.

Aquest és el cas d’Aladdin, fabricant americà de termos, cantimplores i carmanyoles amb més de 100 anys d’experiència, que es diu ràpid. El seu compromís es basa en buscar sempre la manera de reduir l’empremta ecològica ja sigui durant el procés de fabricació o a l’hora d’elegir materials. Ells són creadors i propietaris d’un tipus de plàstic anomenat eCycle®, que és reciclat i reciclable. Amb ell fabriquen els seus vasos tèrmics. La resta de plàstics que utilitzen també estan especialment escollits per la seva funció i són completament segurs i lliures de BPA. A més, aquest any han començat a incorporar el vidre en un dels seus productes.

Tampoc, però, perden de vista que els productes, a part de sostenibles, han de ser atractius i funcionals. Els termos i cantimplores d’Aladdin tenen un disseny molt cuidat i modern, que crida l’atenció com ens la va cridar a nosaltres quan els vam descobrir. Des del punt de vista funcional, són molt lleugers i no gotegen, cosa indispensable quan es tracta d’un objecte que tenim intenció de dur amunt i avall dins d’una bossa o motxilla. També són fàcils de netejar, una característica que a vegades s’oblida i que és importantíssima. En aquest sentit, es poden desmuntar i posar al rentavaixelles sense problemes.

Però, i la temperatura? Quant de temps mantenen les begudes calentes o fredes, els termos? I els vasos tèrmics? Aquí hem de distingir-los segons el material i el gruix. Els que són d’acer inoxidable gruixut (cosa que permet fer el buit) mantenen les begudes calentes 3 hores a la mateixa temperatura i fins a 4-5 hores totals*. En el cas de begudes fredes, la capacitat tèrmica es multiplica per 6. En el cas dels recipients de plàstic doble capa (vas tèrmic i vas infusor), aquests mantenen les begudes 1 hora a la mateixa temperatura i fins a 2-3 hores totals*. Escollir uns o altres dependrà de les necessitats de cadascú.

*Els temps poden variar en funció de com de ple estigui el recipient i si l’obrim i quantes vegades durant aquest temps.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *