app barcelona

Les aplicacions mòbils i el comerç de proximitat

Cada vegada són més les aplicacions mòbils que busquen fomentar el comerç de proximitat. Són aplicacions que, al botiguer, ofereixen visibilitat a les xarxes i al món online i l’obertura de nous canals de venda i, al client, busquen facilitar-li l’accés a productes que costen de trobar sense haver de renunciar a la botiga de barri de tota la vida.

No us enganyarem. Nosaltres som els primers que no estem gaire ficats en això de les aplicacions mòbils. Per això escoltem quan gent amb idees ens ve a explicar la seva. Des de fa uns mesos que som presents a dues aplicacions que han triat el Poblenou com a barri on començar a expandir-se.

La primera d’elles es diu Evoluginos i es tracta d’un mercat virtual basat en la geolocalització. És a dir, els comerços pugen els seus productes, en el nostre cas, te, espècies i accessoris, i després el client usa l’aplicació per buscar un producte. Llavors i en funció d’on es troba, l’aplicació li suggereixi les botigues que el tenen i el preu. Després el client pot optar per reservar-lo, posar-se en contacte amb el botiguer mitjançant un xat, fer-ne una ressenya… La idea és que els clients acabin sent prescriptors del seus productes i botigues preferits.

Actualment l’aplicació està en fase de proves i es pot descarregar tant per iOS com per Android. Us animem a provar-la i a fer-los arribar les vostres impressions!

La segona aplicació en la qual som presents i que ja porta en marxa uns quants mesos és Manzaning. Aquesta es basa en un concepte curiós: fes la compra habitual mitjançant el mòbil als comerços del barri que ja freqüentes i Manzaning te l’agrupa i te l’envia a casa. Evidentment, l’aplicació està pensada sobretot per clients habituals que ja saben el que volen i per gent que no té temps d’anar de compres pel barri però que tot i així no vol haver de recórrer a les impersonals grans superfícies. L’aplicació compta amb un xat per on es gestiona la comanda amb els diferents comerços i permet elegir l’horari d’entrega. L’enviament costa uns 3 euros.

Si la voleu provar, aprofiteu que en la primera comanda l’enviament és gratuït. A més, treuen ofertes regularment, just ara hi ha un codi promocional amb un descompte de 5 euros a la vostra compra: FESBARRI5. És quasi com si us convidessin a un te!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *