Coleslaw, amanida de col macerada amb mostassa i alcaravia

L’slaw o coleslaw és un plat típic de la cultura anglosaxona. Es tracta d’una amanida de col i altres verdures amanida amb una vinagreta o bé amb maionesa que es fa servir d’acompanyament, normalment de plats de carn. És un plat que es pot fer tan senzill o complicat com es vulgui i que permet jugar molt amb les textures i els colors dels ingredients així com amb les espècies i condiments per amanir-los: pastanaga, rave, nap, ceba… són alguns dels ingredients que sol portar, però no són els únics, siguem creatius: fruits secs, fruites com la taronja o l’alvocat, llavors com les pipes o el sèsam, herbes fresques, espècies… Podem, per exemple, donar un toc oriental al plat fent una vinagreta a base de vinagre d’arròs o mirin o soja, o fer-la amb suc de llimona i tahina, afegir-hi coriandre picat o cacauets o sumac, fer una maionesa casolana amb xili, pebre vermell o wasabi…També podem jugar a coure o macerar lleugerament les verdures o algunes d’elles, per exemple amb sucre i sal o directament amb vinagre i espècies, com hem fet aquí. Qui us havia de dir que un plat amb la col com a ingredient principal us oferiria tantes possibilitats!

Per a 2-4 persones (depenent si és un plat principal o un acompanyament):

1/4 de col
1 pastanaga grossa
1 poma
1 ceba (opcional)
vinagre de poma o de vi blanc
1 culleradeta d’alcaravia
1 culleradeta de llavors de mostassa
oli, sal, sucre

01 Tallem les verdures a la juliana.
02 En un bol, posem la ceba i la col i les ensalguem amb sucre i sal, fregant les verdures amb les mans perquè s’impregnin bé.
03 Posem oli al foc en una paella i hi tirem les espècies. Al cap d’un minut hi tirem un bon raig de vinagre i ho deixem coure un minut més.
04 Aboquem la vinagreta al bol i remenem.
05 Ja tenim la base, que podem deixar macerar tant com vulguem. A l’hora d’emplatar, composem l’amanida amb la pastanaga i la poma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *