Honeybush, l’arbust de mel

Si en els últims anys el rooibos i les seves virtuts han fet fortuna entre aquells que buscaven una beguda amable, saludable i fàcil de preparar i de gaudir, què no farà el honeybush, aquest arbust també sud-africà encara més suau, més dolç i amb tantes o més propietats?

Però anem a pams. El honeybush, o heuningbos en afrikaans (literalment, “arbust de mel”), és un gènere de plantes endèmic de les províncies més meridionals de Sud-àfrica, prop del mar, que deu el seu nom a les flors grogues que el cobreixen a la primavera i a l’olor de mel que desprenen. El gènere Cyclopia el componen una vintena d’espècies, i són cinc les que principalment es recol·lecten o cultiven per després trossejar-ne les branques i branquetes i deixar-les fermentar i assecar fins a obtenir una tisana de gust agradable i amb grans beneficis per la salut. No és casualitat que les tribus africanes de la zona la gaudeixin des de fa generacions!

A Occident, en canvi, només fa uns anys que es coneix i es consumeix. Com en el cas del rooibos, el seu atractiu principal és l’absència de cafeïna, però de seguida criden l’atenció la gran quantitat de minerals i antioxidants que aporta i les seves propietats digestives i antidepressives entre altres. Pel que fa al gust, aquest recorda els fruits secs, és molt suau i deixa una sensació refrescant. És una beguda que es pot infusionar tant o tan poc com vulguem, que admet tot tipus de combinacions per endolcir-la o aromatitzar-la, que es pot prendre freda, calenta… Una beguda tan versàtil com nosaltres vulguem fer-la.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *