Josenea

Josenea, herbes aromàtiques contra l’exclusió social

Els vam conèixer a la fira Biocultura i ens va encantar el projecte d’aquesta associació sense ànim de lucre que es dedica a cultivar herbes per lluitar contra l’exclusió social. Sí, sí, ho heu sentit bé. Idealistes? Pioners? Us els presentem.

La finca de l’associació Josenea es troba a Navarra, a peu del Pirineu i banyada pel riu Irati. Un paratge bucòlic on hi cultiven una gran varietat de plantes aromàtiques i medicinals, més de 70, per després elaborar-ne infusions, cosmètics, olis essencials, etc. El cultiu es fa a mà, sense utilitzar pesticides ni adobs químics. Tot el procés de producció està curosament dissenyat per garantir la qualitat del producte i que arribi al consumidor en òptimes condicions de conservació i amb tots els seus principis actius intactes. També es preocupen de l’energia que fan servir a les seves instal·lacions, que és totalment renovable. El seu segell ecològic, que ostenten des del 2003, dóna fe del seu nivell de compromís.

Però el que més sorprèn de Josenea són els seus treballadors. Aquests provenen de diverses institucions i serveis socials i són sempre gent en situació de risc d’exclusió social. I és que l’associació defensa el treball i allò que se’n deriva (formació, obtenció d’hàbits, millora de l’autoestima) com un mitjà per aconseguir amb èxit la seva inserció al mercat laboral.

Si voleu saber més de Josenea, podeu consultar la seva web. També podreu comprar les seves herbes aromàtiques a la nostra botiga: disposem d’orenga, alfàbrega, sajolida, farigola…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *