melmelada

Melmelada i codonyat, productes de tardor

Tot i que avui dia en mengem tot l’any, nosaltres la melmelada l’associem a la tardor, al canvi de temps i de collites. Tradicionalment ha sigut una manera de conservar la fruita pels mesos en els quals aquesta va de baixa. A més, molts dels ingredients típics de les melmelades (aranyons, gerds, móres…) són fruits de finals d’estiu, es cullen llavors i no són, precisament, de fàcil conservació: res millor que fer-ne melmelades!

D’entre els molts productors que hi ha al nostre país, a Masala ens agraden les melmelades de L’Aranyonet, de l’Alt Berguedà. Són melmelades fetes de manera totalment artesana i tradicional, amb fruita, sucre de canya i res més. Gràcies a aquesta simplicitat d’ingredients, ja que no porten cap tipus d’espessidor, la seva textura és més líquida que les melmelades del súper, menys gelatinosa, una textura que ens transporta a melmelades com les d’abans, casolanes.

Estan especialitzats en melmelades de fruits del bosc, i també fan una melmelada de taronja amarga excel·lent que fins i tot ha guanyat algun premi internacional. Aquest any, a part de repetir aquesta i algun sabor més que va agradar molt, com la de móres, hem portat novetats, com la de saüc o la de pruna. De moment nosaltres ja hem tastat la primera i us la recomanem!

Finalment, ens alegra dir-vos que també tornem a tenir els seus deliciosos codonyats que tant d’èxit van tenir la tardor passat, codonyats fets amb codonys ecològics, un producte de temporada ideal per acompanyar amb formatge, amb torradetes o per afegir a les amanides. Idees, idees!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *