Salmó en salaó marinat amb anet

L’anet és una herba delicada de perfum intens (en diuen “fonoll pudent”), que s’ha de consumir fresca perquè seca perd la major part del seu aroma. Tampoc vol massa cocció, millor posar-la al final dels plats o fins i tot crua. I en quins plats, direu, puc fer servir aquesta herba tan tiquismiquis? En molts! Amanides, guisats de peix, verdures i peixos a la papillota, salses i maioneses… i molts, molts marinats. Potser un dels més fàcils i coneguts és el salmó marinat amb anet, que en aquest cas hem salat primer per després poder-lo consumir cru. És una recepta que a Noruega es coneix com a “gravlax”. Vet-la aquí:

mitja cua de salmó
sal
sucre
anet fresc (un bon grapat!)
oli d’oliva

01 Congelem la cua de salmó durant 48 hores per evitar problemes d’anisake.

02 Un cop descongelada i escorreguda, fem una barreja de sal i sucre amb la següent proporció: 2 parts de sal per 1 de sucre (la proporció pot variar). Hi afegim l’anet.

03 Ara agafem un recipient on hi càpiga la cua i hi tirem part de la barreja fins a tenir un llit d’un dit de gruix. Llavors col·loquem la cua amb la pell cap amunt (important, així evitem que se’ns podreixi el salmó per acumulació de líquids!) i la cobrim per tots costats fins que l’envolti un dit de sal i sucre. La fiquem a la nevera durant 24 – 48h.

04 Quan hagi passat el temps veureu que la sal s’ha tornat mig líquida; és el moment de rentar-lo i treure-li la pell, surt amb facilitat. Després l’assequem i ja es pot filetejar.

05 Per conservar-lo i rehidratar-lo, es submergeixen els filets en un recipient amb oli d’oliva i més anet. Aguanta uns 15 dies. Després, l’oli es pot fer servir per amanir o per cuinar plats de peix.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *