tassa de ceràmica

Tasses de ceràmica d’inspiració marinera

El ceramista Pau Costa atribueix al resplendor del Maresme i les seves costes la inspiració pels acabats de colors mediterranis de les seves peces. Aficionat a la ceràmica des dels 14 anys, de seguida va començar a dedicar-se professionalment a aquest ofici que, com ell diu, comporta una forma de vida “dura i exigent però reconfortant al mateix temps”. Quina satisfacció ha de ser veure néixer una peça des de la idea fins que surt del forn! I més encara saber que aquesta peça farà feliç algú quan, per exemple en el cas de les seves tasses, hi prepari un te o una infusió, anys enllà, potser molt lluny d’on es va concebre.

Al ser ceràmica utilitària, el material utilitzat és gres cuit a alta temperatura (1300 ºC), per aconseguir peces de gran resistència. En el cas de les tasses, són fetes amb motlle amb la nansa feta a mà i decorades una a una amb esmalts. La paleta de colors sempre inclou el blau intens del mar combinat sobretot amb blanc, groc i jade. Les formes; ondulacions, arcs, cercles, ratlles… on es nota el traç de l’artista al dibuixar-les contra el fang. Peces, doncs, úniques totes elles, amb el valor afegit de l’ofici i la sensibilitat d’aquest autor.

Respecte les especificacions tècniques, les tasses de ceràmica vénen amb una tapa i un filtre del mateix material, mesuren 12 cm d’alt i 8,5 de diàmetre superior i poden anar al rentaplats i al microones.

Si voleu conèixer una mica més la seva història i els mètodes i l’espai de treball, us recomanem aquest vídeo. A la seva pàgina web trobareu també informació i un catàleg de les seves peces.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *